Blogging...

Urgh, jag vet att jag inte bloggat mycket på sistone. Men det är mycket att göra nu förtiden och jag orkar inte helt enkelt. Blir trött oftare nu förtiden och det blir bara blörgh! Inte för att livet är jobbigt (tvärtom!) men bara för att min energi försvinner lättare på sommaren.

Tog årets första dopp idag :)


- Mr Tard

Konstiga Flashfilmer


Gå in på: http://z0r.de
Bara massa skumma "videos."



- Mr Tard

Stråk Kvartett



Idag så var det den stora dagen! Dagen då mitt mästerverk äntligen skulle bli inspelat! Vi har jobbat med låtar i "Arrangering & Komposition" i typ en månad nu, och idag skulle musikerna från högskolan komma och spela in våra verk. "Mitt" verk heter "Through The Fire And Flames" och om jag ska var helt ärlig så är det itne mitt verk. Jag gjorde ett arr (arrangering) på låten med samma namn utav Dragonforce. Det blev rätt lyckat tycker jag :) Jag filmade det och vår lärare (David Lennartsson) spelade in ljudet. Så snart komer låten OCH videon upp på min myspacesida. För er som inte vet om den så är detta addressen: http://www.myspace.com/swedishchazmusic.


- Mr Tard

Charlee



Jag satt och gjorde en liten logga till mitt namn på kinesiska. Det blev inge vidare snyggt :/  Om någon har ork/tid vore det schysst och se någon annan försöka sig på att göra en logga utav mitt namn i Kanji-tecken.

- Mr Tard

Vad är meningen med livet?

Filosofi

Vad är meningen med livet?


Det finns ingen mening i sig. Ingenting är givet, men vi skapar själva vår mening. Om jag bara slutar söka efter en mening utanför mig själv, kan jag i stället skapa en mening genom mina handlingar.” - Sartre

 

Om jag hade fått frågan ”Vad är meningen med livet?” för ett år sedan skulle jag förmodligen ha svarat att jag inte hade någon aning, den frågan är för komplicerad för mig. Nu när tiden har flugit iväg så har jag tänkt mer och mer på den frågan och filosoferat om lite olika åsikter. Det jag kommit fram till är att jag håller med Sartre ganska mycket. Vi delar många åsikter som att ”människan är fri, hon gör som hon vill”. Jag anser att det inte finns någon förutbestämd mening med livet, utan att vi är fria att göra vad vi vill med våra liv. Vill vi bli doktorer eller brandmän så blir vi det, men jag kommer återkomma till det när jag går in mer om Kierkegaard.

 

Det som Sartre gör som fascinerar mig är att han skiljer mellan tingen (föremålen) som han kallar varat-i-sig och människan, som är ett vara-för-sig. Han anser att skillnaden är att tingen inte har något förhållande till sig själva, de bara är. Människan däremot har ett medvetande vilket ger henne särställning. Så när jag hör någon påstå att allting lever så kan jag inte låta bli att tänka på de Sartre sa om att det är bara vi människor som har ett medvetande. Det är vi som väljer hur vi vill leva våra liv. Ett träd eller ett djur kan inte välja på samma sätt. Ett träd kan inte flytta på sig och sätt rötterna någon annanstans. Ett djur däremot har en form av medvetande. Den vet att den existerar men jag tror inte att den tänker på hur den ska leva sitt liv. ”Ska jag bli ett rovdjur?” ”Ska jag leva någon annanstans?” En människas medvetande tror jag kan överväga de här alternativen och därmed bestämma hur hon vill leva. Sartre påstår också att människan inte är skapad av någon t.ex. en Gud . Då hade vi haft en bestämd natur – liksom tingen.

 

Som jag påstod tidigare så kan vi bli vad vi vill, t.ex doktorer eller brandmän, och det är det Kierkegaard menar att vi kan göra. Enligt Kierkegaard så finns det tre sätt att leva på: Det estetiska, det etiska och det religiösa. Man kan gå fram och tillbaka mellan stadierna, man väljer hur man vill leva. Jag tänkte nu förklara, i lite mer detalj, vad de olika sätten innebär/står för.

 

Att leva efter det estetiska sättet innebär att man kan leva mycket konventionellt, som en ”bracka” och bara satsa på t.ex. materiell välfärd. Men det kan också innebära att man lever som en förfinad estet och ständigt söker mesta möjliga njutning i livet. En estetiker tar inte ansvar för sitt liv utan låter saker ”hända med sig”. Hans liv blir en serie händelser, utan inre sammanhang. Det vill säga att ingenting i en estetikers liv är planerat eller har någon dold mening bakom det han gör. Utan det är ett väldigt spontant och, på ett sätt, fritt sätt att leva.

 

En etiker skulle man kunna säga är motsatsen till en estetiker eftersom att en etiker tar ett helhetsgrepp på sitt liv. Han söker en regel som han kan leva efter och som ska ge livet sammanhang och kontinuitet. Bryter han reglerna söker han försoning genom att ångra sig. Det här låter mycket som det liv en religiös människa lever efter, och det är den tredje representanten i stadiet. Den religiösa människan ser den skuld som etikern försökte komma undan genom sin ånger. Han tror att skulden – synden – kan förlåtas. Det är först då som sammanhanget i livet kan återupprättas. Det Kierkegaard vill ha sagt är att genom att välja en av dessa livssätt så visar vi att människan är fri.

 

Jag kan hålla med både Sartre och Kierkegaards sätt att se på livets mening och hur man lever det, men jag tror samtidigt att man lever efter mer speciell – individuell – mening med livet. Jag har påstått att jag tror vi gör våra egna meningar – liksom Sartre påstår – men jag tror nog att vi också lever efter en blandning utav de tre sätt som Kierkegaard presenterar. Men hur kan vi själva veta om vi är fria eller har en bestämd väg att följa i livet när alla definierar livet på individuella sätt?

 

- Mr Tard


Filosofi

Ska spendera eftermiddagen med att argumentera lite om vad meningen med livet är. DET ska bli kul...
Lägger upp mina argument etc här senare ikväll :P


- Mr Tard

Trött

Ugh... jag är trött som fan, klockan är 01.03. Suck!! min mobil är så sjukt seg. Har suttit och fixat med musiken på mobilen i typ 1½ timme. SUCK!!! South Park håller mig dock vaken at the moment. Ska plugga imorn och ringa runt angående min studentmottagning. SUCK!!!!!

Gonatt

- Mr Tard

Charlie The Unicorn 3



OMG!!! DEN NYA CHARLIE THE UNICORN-FILMEN ÄR UTE PÅ YOUTUBE!!!!



- Mr Tard

Mm...



Nu är det snart sommar...
Svanar vid sjön när man går av bussen :)

SMLT3 Studentskiva


Som jag nydligen påpekade så var det min studentskiva i fredags (8/5). Jag går i klassen SML3 + ST3 (dvs: SMLT3) och det står för: Sam. Ljudteknik & Musikproduktion. Vi har delat klass med Sam. Teater i tre år nu, skolan slog ihop oss till en klass i våra samhällsämnen, och nu var det dags för våran "LEGENDARISKA" studentskiva.



Det var mycket party och en helt grymt rolig kväll. Däremot har jag aldrig varit så förbannad i mitt liv (tror jag). Jag hade bjudit tre gäster på middagen innan skivan och Åsa + Felicia sa till några dagar innan att de inte kunde komma pga att de skulle upp tidigt TIDIGT morgonen efter etc. Men min pappa får jag ett sms ifrån 30 MINUTER innan insläpp där det står att han mår dåligt och inte kan umgås med folk. Han har mått dåligt i flera veckor (det vet jag) men då hade han ju för fan inte behöft säga att han skulle komma!? Och då var det självklart försent att bjuda någon annan, så jag hade ingen med mig. Som tur var så satt jag bredvid Jacob och hans familj som är skit sköna, så det blev inte ensamt. Det var MYCKET lambo hit och lambo dit och några fina tal, även ett tråkigt och dåligt tal av en person men det säger jag inte vem det var för det är lite taskigt   ;)   Jag och Joel höll däremot ett tal tillsammans, ett såkallat "Sympati-tal" eftersom ingen av våra gäster kunde/ville komma. Det va lite wierd bara XD


Senare drog festen igång på riktigt och det kom mer och mer folk dit. Det var en sjukt rolig kväll helt enkelt, dvs tills jag blev utslängd haha. Det låter värre än vad som hände. Saken var att jag hade gjort ett vad med Karin för länge sen om att hon skulle gå upp till Jacob i min klass (Snubben med hängslen på bilden över) ge honom en bitchslap och säga att han hade haft sex med hennes bror. Saken är att hon gjorde det nu, och sen en gång till (helt oprovocerat) och då sa Jacob att om hon gjorde det en gång till så skulle han säga till vakten. Karin fnissade och trodde att han drev så hon gjode det igen, och vad händer då? JO! Jacob säger till vakten såklart och vakten säger att det är dags för Karin att gå. Då säger jag att det mitt fel för jag provocerade fram slaget etc. Så då fick vi båda gå därifrån :P Inte riktigt vad Jacob hade planerat, men va fan det var ju på ett sätt mitt fel och festen började dö ut ändå (klockan var strax efter ett).



- Mr Tard

Tristess

Just nu sitter jag vid en dator i Nacka Forums bibliotek och avlider av tristess. Jag måste "döda" en timme för jag ska träffa Linda klockan tre, jätte tråkigt att vänta :( Det var ju min studentskiva i fredags och det hände rätt mycket (jag skriver mer om det senare samt lägger upp lite "fina" bilder) men min pappa kom inte. Jag tror inte jag någonsin varit så förbannad i mitt liv. Men men....vi har snackat och "löst" "problemet." På en gladare not så är jag och Mikaela Labor vänner igen :)


- Mr tard

Plugg...

Fan vad det suger! Skulle gått på skiva ikväll men jag måste plugga!
:(
ORKAR INTE!!!





- Mr Tard


SR - Sveriges Radio



Whohoo!! Var på (typ) mitt första studiebesök sen typ fyran.....tror jag. Första gången med den här speciella klassen i alla fall...och "speciell" är ett lite för snällt ord för att beskriva våran klass. Men det var väl helt ok att vara där. Fick se in i lite studier, kolla tekniken och va nere i arkivet. Skulle inte säga att det va SUPERKUL direkt, men det klår ju att typ ha sovmorgon istället och sen läsa på Branschkunskapen tätt följt av seminarier på Filosofin......... JA! Jag va ironisk! Dock hade vi seminarier när vi drog tillbaka till plugget (2½ timmars hål for the win! NOT). En trevlig dag antar jag, va lite "social" med mina syskon när jag kom hem. Vi kollade JERRY SPRINGER! Det har typ blivit den "nya" familjeunderhållningen i mitt hem nu typ. Det sänds Måndag-Fredag (och på helger tror jag O_o) på TV400 mellan 17.05-19.00 tror jag :P Inte för att nån bryr sig om det, men jag får väl göra mitt bästa att sprida "budskapet" vidare höhö :D


Började kolla på Yes Man imorse också, och den såg jag klart för några timmar sen. Det är bra och jag blev på sjukt bra humör utav den :D Vet dock inte varför...? Men filmen var rätt förutsägbar. Jag kunde gissa mig fram filmen innan jag såg den och hade väl ca 75% rätt. Men ändå..... TRE av FEM tards får den :P



Holy Pancakes! Jag glömde göra mitt presskit!!! Jag får se till att göra den imorn innan SAT3's skiva eller nått :S



- Mr Tard

Arvika 2009



Jag kanske inte har sagt det här i bloggen men jag har i alla fall fått jobb på Arvikafestivalen 2009, i sommar alltså. Är det någon som ska dit?

- Mr Tard

Sorry...

Förlåt men jag har haft mycket att göra + lite ork + vart sjuk hela helgen så jag har inte haft tid/energi att skriva något i bloggen... vilket suger iofs. Men på fredag är iaf min STUDENTSKIVA whoohoo!! Kommer bli AWSOME!! Temat är Film och inträde klockan 22.00, kostar (typ) 140:- i dörren, eller 120:- om man har köpt en biljett i förhand av moi!

Vi syns där!

OR ELSE!!

- Mr Tard

RSS 2.0