Min "andra blogg"

Hmmm, kommer vara lite inaktiv på den här bloggen nu eftersom mina engelsk-talande vänner vill veta vad jag håller på med i mitt liv så har jag börjat att blogga på min myspace. Ska försöka hålla en "varranan-dag" rutin på bloggandet. En dag här och nästa där :)

Men men, nu har jag äntligen blivit frisk igen (tror jag). I vilket fall som helst så ska jag till skolan imorn.
Tänke också tillägga att idag är det 5 år sedan min mamma dog i bröst cancer.

Photobucket

Jag gjorde även en tribute video till min kära mamma som ligger på facebook.
Men jag kan vara generös och länka den :)





Det här inlägget är (som ni kanske märkt) inte så mycket text idag, men jag ska även göra min tribute-tatuering snart. Den ska vara på min övre rygg (skulderbladen).




- Mr Tard


Tisdagen...

Jahapp, jag är fortfarande sjuk.... det suger ganska rejält! Men finns inte så mycket jag kan göra åt det liksom...
Har suttit hemma och tittat på Weeds och spelat spel idag. Det var väl trevligt att vara lite "ledig" men samtidigt kommer det bli jobbigt att komma tillbaka till skolan och ligga efter (IGEN!). Men nu har jag haft tid och designa lite saker på datorn och göra lite parodi filmer av saker. Det kan bli kanska kul om man är tillräckligt trött ;) hehe.

Just nu kan jag inte riktigt sova, även fast klockan är kvart i tre..... Men jag ska nog försöka sova iaf. Börjar plugget imorn klockan 13.00 och hoppas hoppas hoppas att jag är frisk nog att ta mig dit. Men man vet ju aldrig :(

- Mr Tard

Blah

You hope for BLAH, and sometimes you find it, but mostly it's BLAH.... and waiting for BLAH....and hoping you were right about the BLAH's you made! And then.... just when you think you've got the whole BLAH-DAMN thing figured out, and you're surrounded by the ones you BLAH....Death shows up and blah blah BLAH.

- Mr Tard

Sjuk

Pallar inte. Jag är fortfarande bakfull från helgen och inatt gick jag och la  mig strax efter 1 på morgonen men somnade inte förens 5. Jag låg och hostade i flera timmar. Sitter och kollar på säsong 4 av tv-serien Weeds som är så sjuuukt bra. Måste städa också och har nyss hittad min tjocktröja jag had epå mig i lördags, den har blod-prickar på sig.... tror ja pillade på ett sår och torkade av det på tröjjan. Skitsamma. är sjukt trött.... men fan vad glad jag är att jag inte har nått att plugga på :)

- Mr Tard

30 Timmar

ok så här är grejjen: Jag är just nu sjukt jävla full och kan inte stava! men det kan jag inte annars heller! Det har vart ett par grymma dygn! Vi blev sjuuuukt fulla på kryssningen och hade grymt kul (med OCH utan alkohol) sen efteråt gick vi av båten och fortsatten supa (det gjorde vi iofs när vi vaknade också) och jag har festat loss hela natten! Gurra och jag skulle starta en molotov och bränna ner en byggnad, minns inte hur det gifck (och det va för typ ett par timmar asen). Jag vill inte skämma ut mig med mig staving något mer så jag avslutar nu, mer detaljerad information om krussning etc kommer imorn...


- Mr Tard

P.s. Är bara så sjukt jävla lack att jag inte fick till det 100% med den där M.I.L.F:en på båten! FAN!!

Äntligen klar...!

Klockan är 03:07 och Nu har jag äntligen skrivit klart min hemtenta! Det tog bara 10 timmars pluggande idag.... jag lovar, jag har blivit en helt nu människa!

Njut av min avslutning till tentan och sen GOD NATT!

Hur har min bild av lärarens roll förändrats under delkursen?

Innan delkursen började så hade jag inte ås mycket tankar angående vad det egentligen går ut på att vara lärare. Jag hade ingen aning om att det finns så extremt mycket att ta hänsyn till såsom t.ex olika pedagogiska teorier och metoder etc. Jag anade att det skulle vara ett stort ansvar att bli lärare men jag visste inte att det var så mycket ansvar. Med det menar jag inte bara ansvar för elever utan även ansvar för planering, betyg, relationer med elever och kollegor etc. Jag känner att bara på några veckor så har jag vuxit väldigt mycket som person och det är mest på grund av seminarie diskussionerna om etnicitet och genus som jag har lärt mig att se saker från så många olika perspektiv. Inte bara på grund utav vad jag har lärt mig från föreläsningar och litteratur men också från det jag har lärt mig ifrån mina klasskamrater.


- Mr Tard

Sista dygnet innan tentan ska vara inne...

Ja vi får väl se hur det går... jag skulle säga att det finns mellan 1-5% chans att jag får godkänt på tentan. Men annars kan man kompletera så det är lungt ;)
I nu-läget har jag skrivit 2/4 tema:n och det är väl en bit kvar men jag hoppas verkligen att jag inte blir distraherad som jag brukar bli.... måste laga mat snart också! S-U-C-K!! Men imorgon blir det fan kryssningen med gänget från jobbet! FAN VAD KUL DET KOMMER BLI!!!! jag förtjänar verkligen att komma bort från stockholm ett tag, har tröttnat på denna stad så enormt! OCH det blir en fin belöning för att jag (förhoppningsvist) lyckas skriva klart tentan i tid ;)

Aja, nu ska jag bege mig tillbaka till pluggandet...

- Mr Tard

Tenta, tvätten och mat =)

Som ni (dvs dom få som läser det här) vet så har jag inte vart så aktiv. Det kan bara skyllas på en sak: Tentaångest!! Har vart så sjukt orolig över min hemtenta som ska vara inne på fredag att jag inte vetat vad jag ska göra. Folk har velat dra ut mig på krogen eller spela spel eller bara kolla på film. Jag har hela tiden svarat: "Nej jag MÅSTE verkligen plugga!" Men det jag egentligen har gjort är att sitta hemma och tyckt syn om mig själv för att jag är så jävla sämst på att plugga! MEN INGE MER!! Nu när jag vet att det är två dagar kvar så vet jag att jag måste plugga! Och fingrarna flyger som en ko i en orkan över tangentbordet vid laptop:en. NU JÄVLAR SKA DET VARA NOG!!!

För övrigt så har jag tvättat idag och ska springa ner och hämta tvätten nu! Jag ska sen till centrum och köpa mat för det 1½ veckorna framöver för ja kommer nog inte ha pengar till det efter fredagen då det är kryssning med jobbet!! :D Juste! Har börjat lyssna på Veronica Maggio också, vet inte riktigt varför men det kan vara Spotify's fel. VIll inte säga att hon är direkt bra, men hon är inte dålig heller. Hon kan ju typ sjunga liksom :P

- Mr Tard

Tentaångest...

Usch.... jag hatar det här.. Min första hemtenta ska vara inne på fredag. Jag är helt lost...

- Mr Tard

Helgen är äntligen slut...

Som vissa kanske verkar lite udda så står det i titeln på detta inlägg att helgen är äntligen slut, varför då? undrar ni? Jo för nu har jag jobbat klart för den här helvetes helgen! Fy fan vad slut jag är! Sitter hemma och degar just nu, skrev en skit najs Rock 'n' roll låt alldeles nyss :) Men just nu sitter jag och funderar vad jag ska göra. Jag borde egentligen plugga så det blir väl förmodligen det jag kommer göra...

Förövrigt hittade jag min kamera igår :D så det kommer väl komma upp mera bilder här (och på facebook/BdB) snart igen :)

- Mr Tard

Efterfest...?

Oj oj oj oj oj oj oj OJ!!!! De är nog allt jag har att säga om den saken ;)
Fy fasen vilken fest det var igår, helt sinnessjukt! Jag har nog inte haft så kul med nya människor på väldigt väldigt länge! Jag ska snart iväg till jobbet så jag hinner inte gå in på detaljer just nu men det hände vissa saker som förvirrade mig ganska mycket igår.... Kontakta mig om du vill veta vad som hände.

Ha en bra dag gott folk!


- Mr Tard

Party!!

ÄNTLIGEN ÄR DET DAGS!!

Eftersom vi är en högskola (skyller vi på) så blir vi inte nollade... men nu är det äntligen fest!!! 12.000 personer på skolan....... och 600 kan komma in XD haha som tur är har man ju köpt biljett i förhand ;) så man kommer ju garanterat in höhö.

Har vart en jävligt seg dag idag faktiskt. Kom lite sent till lektionen, men det gjorde inget för Agneta (vår seminarielärare) var 15minuter försenad också hehe. Hade typ bara genomgång om föreläsning 5 & 6 och snackade om genus. Det är ett jävligt intressant ämne att diskutera faktiskt. För er som inte vet vad genus riktigt betyder så handlar det in ras/sex indelning (bland annat). Det handlar även lite om etnisitet men i allafall... Vi kom in på det heteronormala samhället och det är sjukt intressat (ja jag överanvänder ordet!) för varför är alla HBT (Homo-, Bi-, Transsexuella) klassade som "annorlunda" eller "speciella". Jag ska inte ta upp det vi diskuterade här (för det blir bara för mycket info och svammel) men jag tycker det är tragiskt på ett sätt att under pride så tycker folk inte det är något speciellt att en homosexuell person kommer och raggar på en. "Det är ju trots allt pride..." Men om vi drar framm klockan några månader skulle det vara väldigt konstigt om en homosexuell raggade på en.

Kommentarer någon?

Nu ska jag på fest :)


- Mr Tard

Skönt

Loggar in på blogg och ser att mina views har SKY ROCKETED på grund av att jag sa att jag börjat skriva igen på facebook. Alltid skönt att veta att folk är lite lagom nyfikna på vad jag gör med mitt liv (även om det inte är så intressant somd et borde).

Jag kanske påpekat det tidigare (men minnet sviker och jag orkar inte läsa om) men jag har nu börjat plugga på Södertörns Högskola. Jag har börjat plugga på programmet om heter (get ready!): Interkulturella Lärarutbildningen med inriktning mot grundskolans senare år och gymnasie. För er som inte kan läsa långa meningar (eller som inte hängde med i namnet) så tar vi det en gång till!

Interkulturella Lärarutbildningen med inriktning mot grundskolans senare år och gymnasie!


Ett långt namn på ett program (jag vet) men det är sjukt kul. Det är så OTROLIGT skönt att komma in i en klass där alla har blandade etniska bakgrunder och man kan ha normala diskussioner och argumentationer (UTANFÖR klassrummet) utan att någon blir förbannad eller tar illa upp. Senast idag hade jag en diskussion med några i klassen om homosexualitet och genus (dels för att vi hade tråkigt och dels för att vi precis hade haft en föreläsning om genus och sexualitet) och det var jävligt intressant :)

Dock hade vi den dryyyygaste föreläsningen om klassbegrepp. Sjukt jobbigt pga att folk höll aldrig käften och vägrade acceptera Markx's klassindelning >_< JOBBIGT!!!

men men, imorgon är en ny dag =)

- Mr Tard

Back in action...?

Som vissa kanske vet så har väldigt mycket hänt under den här sommaren. Lite bra och mycket dåligt. Jobbet har bestulit mig på min sommar känns det som. Men vad har jag att klaga på egentligen? Jag gillar inte att sitta och tycka synd om mig själv men ibland faller jag ner i den gropen. Men just nu är gropen på en annan plats och på ett annat djup. Jag sitter där i gropen och tittar upp på de höga väggarna som inte längre är av sårbar sand, som nu är oslagbara. Fy fan vad jag hatar att sitta där i mörkret och ensamheten, med det ända ljuset som lyser ner i hålet är det ljus som kommer från alla andras patroniserande sympati. Den där sympatin som ingen vill ge och ingen vill ta emot, men innerst inne så vill vi att någon tycker synd om oss. Att någon ser ner på oss så att vi kan ta den lätta vägen ut. Den vägen som låter oss släppa allt, låter oss slänga det där ansiktet som tvingar oss att vara snälla och trevliga. Det är tack vare den vägen som vi kan släppa loss ilska, förnekelse och självkontroll. Jag vet inte, det kanske bara är jag som spekulerar om hur jag kan reagera när jag känner mig såhär.

Jag orkar inte nu (för just nu så måste jag fortsätta stirra in i väggen) men när jag har gått och lagt mig, fått min sömn, vaknat och levt ännu en mediåker dag så kanske jag förklarar om min totalt psykologiska nollställning som nu har hänt för 3:e gången i mitt liv. Men inte just nu...

God Natt

- Mr Tard

RSS 2.0